Dişlerin Bakımı
Bembeyaz bir gülümseye sahip değilsek, cildimizi uyguladığımız hiçbir bakım kendini göstermez. Tüm bunlar güzellik zincirinin bir halkası aslında.
Beyaz bir gülümse de öncelik dişlerin sağlıklı olmasından geçiyor. İlk etapta mutlaka doktorunuzla görüşün. Gerekli kontrolleri yaptırdıktan sonra diş hekiminizden diş beyazlatma yöntemiyle ilgili bilgi alabilirsiniz. Ofis yöntemiyle 40-50 dakika gibi bir sürede 3-4 ton renk açılması olduğu biliniyor; ancak bu işlemi yaptırdıysanız sonrasında da dikkat etmek gerekecek. Herhangi bir işlem yaptırmayanlarında bu konularda dikkatli davranması gerekiyor.
- Diş hekimi ziyaretlerinin aralarını çok açmayın. 6 ayda bir dişlerinizin kontrollerini yaptırın.
- Asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. Diş minelerinizi aşınmadan korumalısınız.
- Diş ipini mutlaka kullanın. Fırçalamak her zaman derinlemesine temizleyemez.
- Diş hekiminiz ne öneriyorsa o diş macununu kullanın. Macun alırken fiyatından önce mutlaka formülüne, aşırı aşındırıcı olmamasına özen gösterin.
- Sigarayı bırakın. Sigaranın bileşiminde ki zararlı maddeler dişlerinizde sararmaya neden olur.
- Kahve tüketimini minimuma indirin.
- Şeker kullanımına dikkat edin. Mümkünse kullanmayın. Asit ve bakteri oluşumuna sebep olur, diş minelerine zarar verir.
- Doğru diş fırçasını seçmeye özen gösterin ve kullanın. Diş yapınıza göre hekiminizden öneri almayı unutmayın.
- Dişlerinizi doğru fırçalayın! Fırçayı 45 derecelik açı ile tutun ve dairesel olarak fırçalayın. Kesinlikle sağ – sol şeklinde fırçalamayın. Aşırı baskı uygulayıp dişlere zarar vermeyin.
- Tuzlu su da zeytin bekletip daha sonra bu suyla gargara yapabilirsiniz.
- Havuç, brokoli gibi sebzeler diş temizleyici özelliğe sahiptir.