
Bir Sitenin WordPress Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?
Bir web sitesinin WordPress tabanlı olup olmadığını anlamak için kullanılabilecek dört yol vardır. Bunlardan ilk ve en basiti şöyle; web sitesinin footer (altbilgi) kısmına bakıldığında, “Powered By WordPress” gibi bir metin görüyorsanız bu site WordPress aracılığıyla tasarlanmıştır. Ancak bu çok güvenilir bir yöntem değildir. Çünkü her WordPress tabanlı sitede bu metin yazmayabilir.
İkinci olarak, giriş sayfasına girmeyi deneyebilirsiniz. Giriş paneline ulaşmak için; web sitesinin alan adı kısmının sonuna “/wp-login.php” uzantısını eklediğimiz taktirde giriş paneline yönlendirilirseniz, bu site WordPress tabanlı demektir.
Başka bir yol ise, admin paneline girmektir. Web sitesinin alan adının sonuna “/wp-admin” uzantısı eklendiğinde admin paneline gidiliyorsa, bu sitenin WordPress tabanlı olduğunu anlarsınız. Aksi taktirde “404 – File or directory not found” , “HTTP Error 404.0 – Not Found” ve buna benzer şekillerde hata mesajları alabilirsiniz.
Son olarak ise; web sayfasının kaynak kodunu görüntülemeniz gerekmektedir. Bunun için; web sayfasında herhangi bir yere sağ click yaparak “sayfa kaynağını görüntüle” demek gerekiyor. Ya da kısayol olarak Ctrl + U yapabilirsiniz. Burada, “wp – content, wp, WPML” gibi kelimeler görüyorsanız bu sie WordPress ile oluşturulmuş demektir. O kadar kodun arasından bu kelimeleri kolayca bulabilmek için kaynak sayfasına geldiğinizde Ctrl + F yaprak kelimeleri aratabilrsiniz.
Bu sayede “Bir Sitenin WordPress Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?” soruna cevap bulabilirisiniz.