Bebek Mamasına Ne Zaman Başlatılır?
Bebek doğduktan 4-6 ay arası anne sütüyle beslenmelidir. Gün geçtikçe büyüyen bir bebeğin ailesi 6.cı aylarda çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Çünkü 6.cı aylarda bebek, büyüdükçe besine, enerjiye ihtiyaç duymaya başlar. Yeni doğan bebekler için anne sütü en kuvvetli ve içindeki karbonhidrat oranı yüksek bir süt olduğu için, bu 6.cı aydan sonra da mama ile beraberinde varsa anne sütü de içirilebilir. 4-6 ay arası içerisinde bebeğin, gıdaları yutabilme hareketleri başlar. Bir bebeğin 3-4 ayda hala mamaları, gıdaları yutamadığı, emdiği için mamaya 4.cü aydan itibaren de başlanılabilir.
Ama anne sütünün su da dâhil her şeyi bir bebek için karşılamasından anne sütünün yukarıda da söylediğimiz gibi içerisinde karbonhidrat oranı mükemmel olmasından dolayı mamaya ne kadar geç başlanırsa bebek için o kadar çok sağlıklıdır. Aklımıza takılan Bebek Mamasına Ne Zaman Başlatılır? Sorusuna doktorlar da 6 ay kadar bir süre önermekte olup akabinde ek gıda maddeleri verilmesini öneriyorlar.
Bazı doktorlar ise 4.cü ayda katı gıda maddeleri önermektedir. 4-6 ay sonrasında bebek mamaları yedirmeye başlanılabilir, tabii hazır bir mama asla anne sütünün yerini tutmaz. Bu yüzden mamaya 6.cı ayların sonunda yedirmeye başlarsanız bebek daha çok gelişir. Bebeğinizin sindirim sisteminin gelişmesi zaman aldığından dolayı, erken aylarda ek besinlere başlanılması (mama) gibi bebeğinizde ishal problemi yaratabilir…