Baş Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

0
63
Facebook'ta Paylaş
Twitter'da Paylaş

Baş Ağrısının Nedenleri Nelerdir?

  Çok yaygın olarak yaşanan ve duyulan rahatsızlıklardan biri baş ağrısıdır. yaşayan bir insan genel olarak gergin ve sinirli bir ruh hali içerisinde bulunmaktadır. sadece başın belli bir noktasında da oluşabilir başın bütününde de oluşabilir.

Hiçbir hastalıktan kaynaklanmayan baş ağrıları birincil baş ağrıları grubunda sıralanırken, bir hastalığa bağlı olarak beyin ve vücuttan kaynaklanan hastalıklar da ikincil baş ağrısı sıralamalarına girmektedir.

Birincil Nelerdir?

Migren ağrıları

Migrenin neden oluştuğu günümüzde hala bilinmemektedir. Migren rahatsızlıklarında genellikle genetik faktörlerin etkili olduğu bilinmektedir.  Migreni, açlık stres, uykusuzluk gibi besinler tetiklemektedir. Bunun yanında ise ses ve görüntü de oluşan sinyaller ile de migren tetiklenerek çok şiddetli ağrılara neden olmaktadır. Migren ağrılarının kesin olarak tedavisi olmamakla birlikte, doktorlar tarafından önerilen ilaçlar ile sadece hafifletilme yoluna gidilmektedir.

Küme Baş Ağrıları

Bu ağrıların neden olduğu aynı migren ağrılarında olduğu gibi henüz bilinmemektedir. Küme baş ağrılarının birdenbire ortaya çıktığı bilinmektedir. Özellikle gece yaşanan küme baş ağrıları insanları uykularından uyandıracak kadar şiddetli olmaktadır.

İkincil Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

İkincil baş ağrıları bir hastalığın belirtisi olması nedeni ile daha fazla hassas davranılması gereken bir konudur. Sürekli olarak baş ağrısı şikâyetiniz var ise özellikle aniden giren baş ağrıları yaşıyorsanız mutlaka bir doktora görünerek teşhis koydurmalısınız.

İkincil Baş Ağrılarına Hangi Hastalıklar Neden Olmaktadır?

  • Beyin hastalıklar,
  • Beyin tümörleri,
  • Beyin basıncının yükselmesi,
  • Beyin sinir hastalıkları,
  • Beyin damar hastalıkları,
  • Baş ve boyun yaralanmaları,
  • Sinüzit

Bütün bunların haricinde bir başka baş ağrısı türü de, sürekli olarak ağrı kesici aldıkları için tekrarlayan baş ağrısıdır. Günlük kronik baş ağrıları olarak adlandırılmaktadır.

CEVAP VER