Ufak Bilgiler

Ağız Kokusu Kâbusuna Son

Kâbusuna Son

            Elinizden gelen her şeyi yaptınız, bakımınızı ihmal etmediniz ama tüm bunlara rağmen ağız kokusundan kurtulamadınız. Sizlere yardımı dokunacağını düşündüğümüz tüm bilgileri bu yazıda paylaşacağız.

Ağız kokusunu yalnızca kişisel bakım ve güzellik bakımından değerlendirmek yanlış olur. Diş eti ve diş rahatsızlıklarının yanında; gastrit, ülser, böbrek fonksiyon bozukluğu, kanser gibi birçok hastalığın habercisi de olabilir. Bu sebeple geçici çözümler üretmek yerine öncelikle sağlık açısından kontrolleri aksatmamak gerekir.

Tüm kontrolleri yaptırıp, sağlık sorunlarınızı halletmenize rağmen sorununuz devam ediyorsa, aşağıda ki çözümleri deneyebilirsiniz.

agiz-kokusu

Ağız Kokusuna Çözümler

  • Diş çürüğü, diş eti problemleri ağız kokusunun en önemli sebeplerindendir. Kontrollerinizi mutlaka yaptırın. Protez ve kaplama dişleriniz varsa; kontrolü aksatmayıp temizliğini yaptırın.
  • Tarçın ağızda ki bakterilerle savaşmakta önemli bir konuma sahiptir. Tarçınla tüketebileceğiniz yiyecek ve içecekleri tercih edin.
  • Şuan içtiğinizden daha fazla su için. Yalnız önemli bir husus var. Suyun faydasını görebilmek için suyu yudum yudum için. Bir anda bitirmeyin.
  • Acil durumlarda kullanmak üzere yanınızda naneli sakız veya karanfil bulundurun.
  • Öğünlerden sonra nane ve maydanoz kullanarak ağız kokusunu bastırmanız mümkün.
  • Diş ipini, dişleri fırçaladıktan sonra mutlaka kullanın. Fırçanın ulaşamadığı yerlerde oldukça faydalı olacaktır.
  • Hazır gıdalar, şekerler ağızda bakterilerin üremesi için gerekli ortamı yaratmakta ustadırlar. Bu tür yiyeceklerin kullanımını azaltın.
  • Burun tıkalı uyumayın. Ağızdan nefes alarak uyunduğunda bakteriler için ortam hazırlanmış olur. Bu da doğal olarak ağız kokusuna sebep olur.
  • Öğünlerinizin arasında çok uzun saatler olmasın. Zaman dilimi uzadıkça koku oluşma olasılığı da artar.
  • Lokmalarınızı bolca çiğneyin. Yemekten hemen sonra su içmek zararlı olduğundan tavsiye edemeyiz ama mutlaka suyu yutmadan ağzını çalkalayın.

 

Tweet Pin It
Kategori: Sağlık

Benzer Konular

Akdeniz Diyeti İle Zayıflama

Akdeniz Diyeti İle Zayıflama                 Uzun yıllar süren araştırmalar sonucunda ortaya çıkan ve son yıllarda...

Mide Yanmasının En Yaygın Sebebi Reflü

Mide Yanmasının En Yaygın Sebebi Reflü                 Çoğu insanın yaşadığı bir sorundur reflü hastalığı. Mide...

Damar Tıkanıklığı Sonucu Ortaya Çıkan Varisler

Damar Tıkanıklığı Sonucu Ortaya Çıkan Varisler                 Varis çağımızda sıkça görülen bir hastalıktır. Genelde bacaklarda...

Bağırsak Tembelliği

Bağırsak Tembelliği                 Bağırsak tembelliği, halk arasında kabızlık diye bilinen rahatsızlığın tıbbi adıdır. Bağırsak tembelliği...

Daha Zinde Olabilmek İçin Ne Yapabilirim?

 Daha Zinde Olabilmek İçin Ne Yapabilirim? Günümüzde yoğun iş hayatı ve yoğun hayat tarzı, insanları...

Yukarı